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-----Original Message----- 
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Notice_content  
 -------------  
Question #1: The theory of operation did not provide enough technical 
information.  Per the test report, this device is Hybrid system which 
consists of DTS and Frequency hopping functions.  Please provide technical 
information to address how these two functions are used.  
 
ANS 1  Attached is an expanded theory of operation.  The description references  FCC 
ID LKT-ASU-900 or FCC ID  LKT-IF-900, depending on which product is being 
described. 
 
Question #2: Per the test report and user manual, this 900MHz may be used 
with 2.4GHz radio ( FCC ID:LKT-IF-24.) and configuration both radios as Cell 
Extender.  Please address the co-location issue during the installation. 
 
ANS 2  The updated manuals will include the following wording; 
 
Manual changes to CX (AU-I version) 
Page 2-3 changed to: 
 
The higher the placement of the antennas, the better the achievable link quality. (Locate 
the antennas at least 20 cm (8 in.) away from each other or any other antenna.) 
 
Page 2-8 changed to: 
 
Installing the 900 MHz Antenna 
 
Locate the 900 MHz antenna at least 20 cm (8 in.) away from the 2.4 GHz SU antenna or 
any other antenna.  Refer to the installation instructions included in the antenna kit for 
proper mounting guidelines. Use only the antennas stated in Table 2-2 of this manual. 
 



Page 2-3 of the CX (AU-IF version for FCC ID: LKT-IF-900) 
 
The higher the placement of the antennas, the better the achievable link quality. (Locate 
the antennas at least 20 cm (8 in.) away from each other or any other antenna).  
 
 
Question #3: The transmitter cannot coordinate its hopping sequence with the 
hopping sequence of other transmitters, or vice versa, for the purpose of 
avoiding the simultaneous occupancy of individual hopping frequencies by 
multiple transmitters. Provide a description on how the device complies with 
this rule. 
 
ANS 3  The requirements for hybrid DTS radios are that the psd is 8dBm or less when 
hop is stopped, and that dwell time is limited per 15.247, however, the updated technical 
description describes in some detail how the hopping function is employed. 
 
Question #4: The system shall hop to channel frequencies that are selected 
at the system hopping rate from a pseudorandom ordered list of hopping 
frequencies. Indicate how the pseudorandom hopping sequence is derived. 
Provide a list of channel frequencies and a sample of a few sequences. 
 
ANS 4  The requirements for hybrid DTS radios are that the psd is 8dBm or less when 
hop is stopped, and that dwell time is limited per 15.247, however, the updated technical 
description describes in some detail how the hopping function is employed. 
 
Question #5: Each frequency must be used equally on the average by each 
transmitter. Each new transmission cannot start on the same point in a 
sequence(except for voice systems.) Some transmissions may need only a few 
frequency hops to be completed and If the transmission started on the same 
frequency each time, this frequency would be used more than the others if 
many short transmissions were sent. Therefore, Describe where the next 
transmission starts when a sequence is not completed in a previous message. 
 
ANS 5  The requirements for hybrid DTS radios are that the psd is 8dBm or less when 
hop is stopped, and that dwell time is limited per 15.247, however, the updated technical 
description describes in some detail how the hopping function is employed. 
 
 
Question #6:Section 15.247(a)1 indicates that the system receivers shall 
have input bandwidths that match the hopping channel bandwidths of their 
corresponding transmitters and shall shift frequencies in synchronization 
with the transmitted signals. Please explain how the device complies with 
this rule when a packet is repeated or when multiple packets are sent. What 
is the receiver input bandwidth? How does the receiver shift frequencies and 
determine which frequency to shift to in order to synchronize with this 
transmitter? 



 
ANS 6  The requirements for hybrid DTS radios are that the psd is 8dBm or less when 
hop is stopped, and that dwell time is limited per 15.247, however, the updated technical 
description describes in some detail how the hopping function is employed. 
 
 
Question #6: How many radios are in CX-2.4-900 Cell extender ?  Per the 
packing in page 36 of user manual, there is only one 2.4GHz radio with 
900MHz antenna  However, Cell extender is capable of communicating with 
900MHz SU.  Please explain how this is done ? 
 
ANS 6a   There is a CX base station configuration with 10 baseT data input and a 902 
MHz output.  The CX base station also has a 350 MHz IF output (at F connector) to go to 
the already certified 2.4 GHz FCC ID  LKT-IF-24 radio. 
 
Question #7: Please provide proposed FCC ID label location. 
 
ANS 7 Please refer to attached documents. 
 
Question #8: Page 31 of user manual, please indicate which antenna is for 
p-t-p or p-t-m operation. 
 
ANS 8  The 2.4 GHz unit was previously certified for use in a separate FCC action.  It 
was qualified with its integral antenna as a subscriber unit that operates in a point to point 
communication mode with the associated 2.4 GHz base unit.  The other antennas are 900 
MHz antennas and as such the rules do not distinguish between point and multipoint, all 
antenna/cable/EUT configurations must not exceed 36 dBm EIRP.  When the power 
settings of the radio unit are set for maximum output, and the antenna/cable combinations 
called out in the user manual are employed, EIRP is 36 dBi or less. 
 
Question #9: In the user manual, there is no information provided about the 
output power shall be tuned to during the installation.  The output at 
antenna connector end and the cable end are varies based upon the frequency. 
Please provide revised user manual to include output power information in 
the installation section of manual. 
 
ANS 9  Even though power output varies with frequency, at maximum power output 
settings, when EUT is configured with the cable/antenna combination required by the 
user manual. 
 
 
Best Regards 
 
Mike Kuo 
The items indicated above must be submitted before processing can continue 
on the above referenced application. Failure to provide the requested 



information within 60 days of the original e-mail date may result in 
application dismissal and forfeiture of the filing fee. Also, please note 
that partial responses increase processing time and should not be submitted. 
Any questions about the content of this correspondence should be directed to 
the e-mail address listed below the name of the sender. 


