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Your letter of
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Date 12 December 2019

Ref: FCC Modular approval letter for FCC ID: QIPEXS62-W

To whom it may concern:

The following attestation addresses the requirements to support modular approval pursuant to
§15.212 of the Commission‘s Rules:

Modular approval requirement Yes No*

(i) The radio elements of the modular transmitter must have their own shielding. The
physical crystal and tuning capacitors may be located external to the shielded radio X
elements.
(ii) The modular transmitter must have buffered modulation/data inputs (if such
inputs are provided) to ensure that the module will comply with part 15 requirements X
under conditions of excessive data rates or over-modulation.

(iii) The modular transmitter must have its own power supply regulation. X

(iv) The modular transmitter must comply with the antenna and transmission System
requirements of §1 5.203, 15.204(b) and 15.204(c). The antenna must either be
permanently attached or employ a “unique“ antenna coupler (at all connections
between the module and the antenna, including the cable). The “professional
installation“ provision of §1 5.203 is not applicable to modules but can apply to limited
modular approvals under paragraph (b) of this section.
(v) The modular transmitter must be tested in a stand-alone configuration, i.e., the
module must not be inside another device during testing tor compliance with part 15
requirements. Unless the transmitter module will be battery powered, it must comply
with the AC line conducted requirements found in §15.207. AC or DC power lines
and data inputloutput lines connected to the module must not contain ferrites, unless X
they will be marketed with the module (see §15.27(a)). The length ofthese lines shall
be the length typical of actual use or, if that length is unknown, at least 10
centimeters to insure that there is no coupling between the case ofthe module and
supporting equipment. Any accessories, peripherals, or support equipment
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connected to the module during testing shall be unmodified and commercially
available (see §15.31(i)).

(vi) The modular transmitter must be equipped with either a permanently affixed
label or must be capable of electronically displaying its FCC identification number.
(vii) The modular transmitter must comply with any specific rules or operating
requirements that ordinarily apply to a complete transmitter and the manufacturer
must provide adequate instructions along with the module to explain any such X
requirements. A copy of these instructions must be included in the application tor
equipment authorization.
(viii) The modular transmitter must comply with any applicable RF exposure
requirements in its final configuration.

* Shall provide a detailed explanation if the answer is “No“.

If you have any questions, please feel free to contact us at the address shown above.

S in cerely,

Axel Heike
Certification Project Manager
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